Totale elektrische installatie

Molen
De Veldmuis

“Werken op zo’n unieke locatie
maakt je dag nét wat leuker”

Molen De Veldmuis, ook wel bekend onder de naam ‘De Kikkert’, is herbouwd op zijn oorspronkelijke locatie aan de Veerzagersloot bij de Kikkertse Kluft in Westzaan. Het wordt geen productiemolen, maar een woonhuis waarvoor de energie met behulp van windkracht zal worden opgewekt.

Zo’n zeventien jaar geleden kwam Gé Sombroek van Somass Bouwbedrijf met plannen voor de herbouw van de molen en zo’n vier jaar geleden werd er eindelijk een koper gevonden die er met zijn gezin gaat wonen. Samen met molenbouwer Remco Jonker, die werd gevraagd om het molengedeelte te realiseren werden de plannen recent gerealiseerd. Zij kozen voor de elektrische ondersteuning van, Van Dalsem.

Onze werkzaamheden

Van Dalsem verzorgt hier de totale elektrische installatie zoals groepenkasten en aansluitpunten voor de verlichting, sauna, laadpalen en andere luxe faciliteiten die de woning straks te bieden heeft. Daarnaast is Van Dalsem verantwoordelijk voor de bekabeling van de domotica-installatie, netwerk/wifi-installatie, audio-installatie, alarminstallatie, camera-installatie, CAI-installatie en toegangscontrole.

Frank Bakker, monteur Van Dalsem: “Werken op zo’n unieke locatie, maakt je dag nét wat leuker. Daarbij zijn de werkzaamheden nog uitdagend ook. Zo hebben we kilometers buis en draad getrokken, waarbij alles door de houten constructie van de molen geboord moest. Dat maak je niet iedere dag mee!”